11 Ekim 2015 Pazar

Hizmetlerimiz / Hard Anadoizing

Hard Anodizing Nedir?

Sert alüminyum, daha hafif ağırlığı ve yalıtkan özelliği sayesinde imalat çevrelerinde çeliğe popüler bir alternatif haline geldi. Ancak birçok uygulama alüminyuma sert bir yüzey sağlayan, anodizing adı verilen bir işlemi gerektiriyor. Temel olarak anodizing, alüminyumu elektrolit adı verilen bir sülfürik asit banyosuna batırmak ve asit çözeltisinden düşük voltajda bir elektrik akımı geçirmek suretiyle yapılır. Klasik eloksal işlemi gibi görünse de, anodizing işlemi, daha performanslı sonuçlar verir. Normal anodizing’in sonucu, orijinal alüminyum levha üzerinin ince bir alüminyum oksit (pas) ile kaplanmasıdır.
 
Bununla birlikte, eğer asit solüsyonu suyun donma noktasına kadar soğutulursa ve elektrik akımının miktarı ciddi bir biçimde arttırılırsa, bu işleme Hard Anodizing adı verilir. Hard Anodizing daha kalın bir alümunyum oksit tabaka oluşturur ve yüzeydeki delik ve çatlakların içine girerek normal anodized alüminyuma kıyasla daha uniform bir görünüm verir.
     
Hard Anodizing süreci ile işleme tabi tutulmuş alüminyum koyu kahverengi veya siyah bir yüzeye sahip olabilir, ancak başka renkler de yaratılabilir. Sanayimiz için yeni sayılabilecek bir işlem olan Hard Anodizing’i Referans Metal olarak birçok üretici firmamızda çözüm olarak kullanmaktayız. Kalıp yüzeylerinde, aşındırıcı özelliği olan riskli sıvılara karşı, makine yüzey ve aparatlarında, savunma sanayinde, havacılıkta… gibi sonuçta alüminyumdan yüzey dayanaklılığı isteyen birçok sektör ve firmayla uygulamasını yapmaktayız.
  
Paslanmaz çelik (stainless steel) yerine Hard Anodizing alüminyum kullanmanın avantajları daha düşük masraf ve ağırlıktır. Hard Anodize edilmiş alüminyumu makinede işlemek, benzer bir paslanmaz çelik bloğu işlemeye nazaran daha kolaydır. Ayrıca, Hard Anodized alüminyum, sert hava şartlarına, tuz püskürmelerine ve yıpratıcı/sert/kaba makine işleme sürecine karşı dayanıklı bir ürün ortaya çıkarır. Hard Anodizing sürecinden geçirilen alüminyum, sertlik açısından elmastan sadece birkaç puan geridedir.


http://referansmetal.com/hizmetlerimiz/7/hard-anodizing

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder